Wie ben ik

 

Mijn naam is Jantien Rip, ik ben geboren in 1969 en heb een groot deel van mijn jeugd in Afrika gewoond. Ik heb geneeskunde gestudeerd en heb als bijvak enige tijd ontwikkelingspsychologie gestudeerd.

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken als consultatiebureau-arts. Heerlijk om met die baby’s en peuters bezig te zijn. Toen mijn tweede kind is geboren ben ik gestopt met werken. Tien jaar later ben ik weer part-time gaan werken op het consultatiebureau. Het werken met die kleintjes vond ik nog steeds fijn, maar de tijdsdruk en de vele protocollen gaven veel stress. Ik had zo vaak het gevoel dat ik de, meestal, moeders niet de tijd en steun kon geven die ze nodig hadden. 

In 2015 kreeg ik een burn-out en ben ik gestopt met werken. Op zoek naar een coach kwam ik terecht bij Marleen van Wegberg bij Spirit, centrum voor mensontwikkeling. Ik raakte geïnspireerd door haar manier van werken en ben bij haar de coachopleiding gaan volgen. In eerste instantie om zelf te groeien, maar ook steeds meer om anderen te kunnen helpen. Het besef dat ik hier op aarde ben om te leren, dat ik niet perfect hoef te zijn en dat mijn lichaam en gevoel me helpen bij mijn beslissingen heeft me geholpen om meer bij mezelf te komen, mezelf te accepteren zoals ik ben en te vertrouwen op mezelf. Het ging niet zonder slag of stoot en ik leer nog elke dag, maar de levensvreugde die het me nu al gegeven heeft is overweldigend en dat gun ik iedereen. Ook het gevoel dat ik er niet alleen voor sta, maar dat ik gedragen word door de liefde, van mezelf, anderen en het universum sterkt me elke dag. En dat wil ik graag met anderen delen.

 

Naast de Holistisch coachopleiding heb ik ook mijn master Reiki-A behaald en heb ik mijn certificaat behaald voor de Module Energiewerk. De kracht van het doorgeven van energie heeft een helende werking op lichaam en geest en heb ik als zeer waardevol ervaren bij de begeleiding van mijn cliënten.

 

Tijdens de corona-crisis heb ik mijn medische kennis in kunnen zetten in het corona-bedrijf. Daar ging ook de medische kant van mij weer leven. Vorig jaar heb ik mijn BIG-registratie als arts weer gehaald en ben ik in deeltijd werkzaam bij GGZ-centrum Wageningen. Indien je een verwijzing hebt, kun je je daar ook aanmelden voor begeleiding door mij of een collega.

 

Naast de mens heb ik ook een fascinatie voor de zon, als bron van licht, warmte en energie, maar ook de prachtig gekleurde hemel  die hij veroorzaakt als hij opkomt of ondergaat. Kijk naar mijn foto's en zie dat hoe donker het soms ook kan zijn, het licht is er ook altijd.