Gezin

Moeder

Je hebt een gezin en het loopt niet lekker...

Een baby die veel huilt, slecht slaapt.... een peuter met heftige driftbuien... een puber die alleen maar wil gamen en/of je bent zo verschrikkelijk moe...

Is het wel zo leuk om moeder te zijn? Iedereen geeft adviezen en je hebt het gevoel dat je faalt als moeder of dat er iets mis is met je kind...

Als je je hier in herkent kan ik veel voor je betekenen. Naast mijn ervaring als jeugdarts ben ik moeder van vier kinderen. Genoeg ervaring dus met kinderen en hun "problemen".  Een praktische aanpak kan goed werken maar vaak is dat niet genoeg. Samen gaan we kijken wat het gedrag van je kind met jòu doet, wat wordt er in jòu geraakt. Als jij aan jezelf gaat werken, meer bij jezelf komt en meer op je gevoel gaat vertrouwen, zal de interactie met je kind veranderen. Onze kinderen leggen hun vingers onbewust precies op de zere plek, daar kunnen we zo veel van leren. En als je er iets van leert, dan zal jij veranderen en dan verandert het gedrag van je kind... En dan gaat hij/zij op zoek naar de volgende zere plek... maar dan weet je waarom en ga je er weer mee aan de slag. Dit zal het contact met je kind zo veel goed doen! En daardoor gaat het ook weer beter met jou èn met je kind! Geef jezelf die kans, bel of mail me!

Vader

Bovenstaande speelt vooral bij moeders maar kan ook zeker bij vaders spelen! Maar vaders hebben vaker het gevoel dat ze er niet bij horen, zeker met een baby die vaak ook nog borstvoeding krijgt. herken je dat? Denk je; ach mijn tijd komt nog wel als mijn kind groter is? Als hij/zij kan lopen, kan praten? Maar dan mis je de basis. Gebruik je verlof, je vrije dagen om tijd aan je kind te besteden, een band op te bouwen. En daarmee ontlast je ook je partner waardoor jullie samen door deze fijne maar ook zware periode gaan; slaapgebrek, tijdgebrek en frustraties eisen hun tol.

Ook als je kinderen ouder zijn is jouw inbreng en begeleiding heel belangrijk, zoals het naar bed brengen of het helpen met het huiswerk.

Voel je dat je er niet bij hoort, vind je het lastig om je over te geven aan je kind of je gezin, kom dan eens praten. Ik kan je helpen, ik kan je dichter bij jezelf brengen waardoor jij beter in je vel gaat zitten waardoor de band met je kind(eren) en je partner verbetert. Investeren in jezelf is investeren in je gezin en daardoor weer in jezelf en in de toekomst. Bel of mail me!

Genderneutraal

Bovenstaande teksten zijn geschreven volgens de klassieke rolverdeling, die nog veel voorkomt. Zijn jullie ouders van hetzelfde geslacht of is de rolverdeling bij jullie anders? Ook dan kunnen bovenstaande of andere problemen spelen en kan ik jullie daarmee helpen. Bel of mail me!

Lees ook de pagina Groeien!

Klik hiervoor op onderstaande link: